Chalets te koop in Gelderland: ons unieke aanbod in deze prachtige provincie

Overweegt u om een chalet te kopen in Gelderland? Dat is niet alleen een leuk vooruitzicht, maar ook een zeer goede investering. Gelderland is momenteel de populairste bestemming onder binnenlandse vakantiegangers. Ruim drie miljoen Nederlanders bezoeken jaarlijks deze provincie, niet geheel zonder reden. De regio is weelderig met natuurgebieden, wat resulteert in talloze opties voor wandel- en fietstochten. Bovendien bieden de grote steden een veelzijdige ervaring op het gebied van culinaire- en culturele diversiteit. Mede daardoor kiezen steeds meer mensen om te verblijven in chalets in Gelderland, waardoor het aanschaffen van vakantiewoning hier een slimme investering is. Dit artikel neemt u mee waarom het de ideale provincie is voor de aanschaf van een chalet en wat het aanbod is van chalets te koop in Gelderland.

Trends in de markt

Bij het aanschaffen van een chalet in Gelderland, speelt u in op diverse trends en ontwikkelingen van de huidige recreatiemarkt. Zoals eerder voorbij kwam, is deze provincie de meest populaire bestemming onder binnenlandse toeristen in Nederland. Onderzoek van de provincie zelf toont aan dat ruim 1 op de 6 vakantiegangers in eigen land kiest voor Gelderland. Hoewel steeds minder Nederlanders binnen de grenzen blijven als het op vakantie aankomt, zijn dat er nog steeds meer dan voor de coronacrisis. In 2023 kiest nog ruim 22% voor een vakantie binnen Nederland, dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

De trend van minder toeristen uit eigen land neemt niet alleen in Nederland af, maar ook in onze buurlanden. Dat heeft weer positief gevolgen voor de hoeveelheid buitenlandse toeristen in Nederland. Het onderzoek van NBTC toont een toenemende stroom van Duitsers en Belgen aan, met ruim zes miljoen Duitse en Vlaamse toeristen per jaar. Daarnaast blijkt uit onderzoek van het CBS dat de meeste overnachtingen van 2021 plaats vonden op vakantieparken, in tegenstelling tot campings en groepsaccommodaties. Met de aanschaf van een chalet heeft u dus grote kans op een hoge bezettingsgraad, wat uiteindelijk rendement zal opleveren.

Waarom Gelderland?

Gelderland is – met ruim 5000 vierkante kilometer landoppervlakte – de grootste provincie van Nederland. Dat biedt voldoende ruimte om aan de uiteenlopende wensen van elke vakantieganger te voldoen. Het staat met name bekend om de prachtige natuurgebieden. Gelderland telt volgens Natuurmonumenten meer dan zestig beschermde natuurgebieden en landgoederen, die tezamen 20 hectaren omvatten. Met name de Veluwe, de Achterhoek en Betuwe zijn geliefd bij vakantiegangers om hun veelzijdige- en bosrijke omgevingen.

Dat maakt het de uitgelezen plek om op avontuur te gaan, zowel wandelend als fietsend. Veel toeristen kiezen voor een van de talloze wandel- en fietsroutes langs afwisselende landschappen en trekpleisters om deze provincie te leren kennen.

Voor stadsfanaten heeft Gelderland ook genoeg mogelijkheden. Grote steden als Nijmegen, Arnhem of Apeldoorn hebben allemaal een oud centrum met prachtige architectuur. Er is veel te ontdekken op het gebied van geschiedenis, cultuur en winkel- en horecagelegenheden. Bovendien grenst de provincie aan Duitsland, waardoor een bezoek aan onze oosterburen binnen handbereik ligt.

Het aanbod chalets te koop in Gelderland

Omdat Gelderland al jaren een populaire plek is voor het bezoeken (en houden) van een recreatiewoning, is er veel aanbod in dit segment. Van nieuwbouw recreatiewoningen met wellness faciliteiten tot bestaande bouw op grootschalige vakantieparken; voor iedere investering en budget zijn er chalets te koop in Gelderland. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ons aanbod en neem bij vragen contact met ons op. Recreatiemakelaar Nederland heeft jarenlange ervaring in het aan- en verkopen van recreatiewoningen in Gelderland. Wij helpen u graag verder met het vinden van uw droomwoning.